dijous, 20 de setembre de 2007

Jo també soc antimonàrquic/a! Solidaritat amb en Met ! No al procés de l’Audiència Nacional


Manifest
Arran de la decisió de la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola d'obrir diligències contra les persones que van cremar les fotografies del Rei d'Espanya:
El conjunt de l'Esquerra Independentista (CUP, El Forn, JAG, Endavant, Maulets, PSAN, MDT, COS, SEPC) que va ser l'organitzadora dels actes de rebuig a la Corona, expressa les següents consideracions i ho fa a través de l'organització antirepressiva Alerta Solidària:
- Aquesta investigació en marxa atempta directament contra un acte de resistència civil. Es tracta de l'enèssima acció de l'Estat espanyol contra la llibertat d'opinió i expressió: Tal i com va passar fa poques setmanes amb el setmanari El Jueves o tal i com ha passat amb la imputació de dos independentistes per canviar la bandera espanyola del castell de Montjuïc de Barcelona per una estelada (acusats d'ultratge a la bandera).
- Aquesta dinàmica repressiva en concret, a causa de la visita reial, ja es va iniciar el passat 11 de setembre al vespre, quan dos militants independentistes van ser identificats i interrogats il·legalment, al mig del carrer, per agents de paisà dels Mossos d'Esquadra.
- Aquest fet revesteix de trascendència en el moment en què l'Audiència Nacional ordena a les institucions, suposadament autònomes, del Principat de Catalunya, que aportin tota la informació per poder processar als manifestants. La Conselleria d'Interior d'en Joan Saura serà cooresponsable, altre cop, del processament de catalans o catalanes per motius ideològics en un Tribunal especial espanyol.De moment, el Departament que regeix IC-V ja va fer una ostentació de força i prepotència ocupant els carrers de Girona amb un destacament policial mai vist, en el transcurs del qual varen ser vulnerats els drets de manifestació i expressió.
- El Rei espanyol, que dijous mateix va recordar públicament la defensa de la unitat d'Espanya, és part activa de l'Estat. Són responsabilitat seva declaracions on deia que la llengua castellana no havia estat mai imposada. Qui va gosar criticar-lo, en aquell moment, ja va acabar a l'Audiència Nacional.
- Ha arribat el moment de posar de manifest els privilegis jurídics de la Corona espanyola i també els atacs sistemàtics contra les expressions al carrer de l'independentisme català. Aquestes són expressions contundents de que el marc polític espanyol no ofereix garanties democràtiques per tothom.
- Fem una crida a la societat civil dels Països Catalans a continuar mostrant la disconformitat amb la presència de simbologia o de representants polítics espanyols a casa nostra.
més informació iu signatures de suport a: http://noalrei.elsud.org/

3 comentaris:

Anònim ha dit...

HEMOS GANADO:


España promoverá por ley la prohibición de las bombas de racimo


¡Corre la voz!

Jobove - Reus ha dit...

a pillin agafant fotos meves eh !!!
aquesta no és original la vam trucar naltros, per la causa tota publicitat és bona, fotem-li als dropos

salutacions

Josep Maria Yago Suau ha dit...

ja m'imaginava que no era original però la trobo molt bona i vaig pensar que no us faria res que l'afusellés (de totes maneres no te'n refis massa, mira el post de la guardia urbana com anem d'anòniums)
Salut!