dimecres, 30 de gener del 2008

campanya xenófoba de CiU

Aquests dies es parla de la precampanya electoral i en aquesta campanya d'un vídeo de CiU, així com d'un cartell, en què s'atia la xenofòbia. La immigració i la inseguretat ciutadana, clàssics de la dreta, ssón opcions, també, d'aquesta coalició. Per tal que us en feu una idea penjo el vídeo i el cartell i, per mostrar el meu rebuig més profund, penjo també el contracartell que ha començat a circular. Ull! que critiqui CiU no vol dir que m'alii amb altres opcions electorals. Si ho considero pertinent també parlaré d'elles (malament, clar, per parlar-ne bé ja tenen la campanya).


20 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Cal recoinèixer que no ha estat encertat en aquesta frase, que no facilita la concòrdia precisament. Esperem que només sigui una patinada, pel bé de tots.

Jobove - Reus ha dit...

L'Oscar s'ha alïat amb l'enemic, serà cap de premsa del Jané de CiU a les eleccions, la pela és la pela

salut

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Doncs, com diu un clàssic: ¡Aquí cabemos todos o aquí no cabe ni dios!, ni el déu de Duran.

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Doncs, com diu un clàssic: ¡Aquí cabemos todos o no cabe ni diós!, ni el déu de Duran.

Judit Ortiz ha dit...

Uiii! Qué perillosos són els extrems... Segur que la campanya de tots els partits no tindrà desperdici.
Jo convidaria a tothom a no votar i a plantar-nos davant dels col.legis electorals en silenci. A viam si així reaccionen els de la classe política. Podríem portar a la pràctica l'"Ensayo sobre la lucidez" del Saramago, però amb un final més feliç? Si ho fes tot el país (no votar) seria més difícil que ens posessin en estat de setge, no? Ho dic seriosament. Potser a través dels blogs seria possible alguna cosa...

Anònim ha dit...

Patètic, certament. La vaig veure fa uns dies, a Barcelona, al "cul" d´un autobus i no m´ho creia.
No deuen estar-ne massa segurs quan el lema és un clar "una de cal y otra de arena". Per mi és un fracàs pel qual hauran de pagar algun tipus de preu electoral. O això o no sé en quin païs visc.
Salutacions

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Hola Jesús, em fa l'efecte que no és una patinada o, si més no, patinen totes :-)

Te, és cert la pela és la pela. Aquesta és una de les "contradiccions" "normals i obligatòries" :-( Suposo que si el contractéssim nosaltres perque ens gestionés els blogs li agradaria més. Ja en parlarem amb ell :-)

Jo mateix, jo aposto per tots i si sobra algú que foti el camp ell.

Hola Sigórgik, jo aposto per fer política 365 dies l'any, no un cada quatre anys ;-)

Hola dreig, lametablement, crec que la realitat supera la ficció. De segons que o segons qui no espero res (res de bo, clar)

Judit Ortiz ha dit...

Aquesta plantada seria un primer pas, i tampoc hem d'oblidar que és l'ÚNICA cosa que ens deixen fer: votar. Estic amb tu, política s'ha de fer sempre.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Hola Josep Maria.

Suposo que devem haver coincidit a la blogsfera en alguna ocasió. Però és que a més, hem coincidit en la nostra opinió sobre aquests eslògans ofensius i amenaçants vers la població civil, que en contes de fomentar la conviència i el diàleg al nostre poble, només alimenta la rancúnia i el conflicte.

Sóc el Blas. Considero que aquest post és encertat. Jo tampoc estic d'acord amb la mena de campanya que ha volgut proposar el partit Convergència de Catalunya (manca una paraula, a bon enetenedor, poques paraules calen). No és la manera de fomentar la pau social. Ara fa uns dies també vaig fer un post al meu blog criticant-ho.

Salutacions.

Anònim ha dit...

les formes són nefastes, però la frase de "aquí no hi cap tothom" és certa.
no podem absorvir a tota la immigració, això ho teniu clar, oi?, vull dir que no podem ni necessitem a tothom.....

i pel que fa a l'òscar lo de la pela és la pela ho trobo poc afortunat i una relliscada també.
no tinc la sensació que s'hagi passat a "l'enemic", només està fent una feina dins un partit democràtic.
que potser no "mola" tant com alguns que reneguen dels capellans però flipen amb xamans hindús, doncs val, gustos són colors, però a veure, que no està treballant amb el Le Pen, està a ciu....

salutacions cordials
Ricardo Santiago.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Anònim, si les formes són nefastes, què no serà el fons.

A mi no m'ha de quedar clar res, si et molesta certa immigració interna, potser seràs tu qui haurà de sortir corrents. I lo de fer funcions democràtiques quan vol propugnar això no t'ho creus ni en broma. Aquí manem nosaltres i nosaltres decidim qui es queda i qui no. Entesos? I a mi no em vacil·lis ni m'empris la segona del plural quan parlis d'immigració.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Hola Blas, celebro la coincidència. He donat un tomb pel teu blog i ja et visitaré més sovint ;-)

Hola Ricardo, no recordo en quin article de la declaració dels drets humans es parla del sistema mètric decimal. Pel que fa a l'Oscar jo tampoc penso que s'hagi passat a cap "enemic" la qual cosa no treu que, tothom, s'ha de buscar la vida perquè, de bon rotllo, la pela és la pela i no.

Anònim ha dit...

suposo que lo del sistema mètric ho dius per què no hi ha res establert com a única ideologia, i suposo que jo no m'he expressat del tot bé.
a veure si ho milloro.
vivim en un estat amb unes normes de convivència que tenen una quantitat d'obligacions i de drets per tots els ciutadans.

la seguretat social és universal i gratuita, per citar-ne un.
això vol dir que tothom, fins i tot la persona que vingui en pastera, si es trenca una cama i cal operar-lo, se li farà.

podem absorvir a tothom? pot venir tothom??? jo crec que no, més que res per què no hi ha mitjans per absorvir a tothom, no hi ha feina per tothom, no hi ha vivendes...

i sí, la resposta pot ser, val, que ho construeixin i així hi haurà de tot per tothom...com a comentari enmig d'un esmorzar ho accepto, com a reflexió econòmica no.

cal tenir en compte que les solucions pràctiques, que entri tothom, amb papers o sense, és molt complicada.

l'economia es basa en uns paràmetres que inclou que un % de gent cotitza i tributa per tal de mantenir una serie de garanties genèriques.

si et demano que m'acullis a casa teua una setmana, probablement ho faràs, per tal de donar-me un cop de mà, però si ens presentem 25 em diràs que no, però no per què no vulguis, si no per què no pots...

una abraçada
ricardo santiago

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Ah, entesos, ja sé per on va. Disculpa'm el malentès. Així, doncs, tens raó.

Una altra cosa ben diferent és fer-los un cop de mà al seu país d'orígen, on sí poden absorbir-ho i no ho fan perquè no ho volen o potser perquè no poden per ells mateixos i, potser, els cal un cop de mà.

Jo ja em pensava que això anava amb segones...

Ho sento, ja he tornat a ficar la gamba.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Perdona lo del sistema mètric, Ricardo, anava amb una mica de mala llet. En algun altre comentari parlaves de la manca de profunditat d'alguns missatges. Hi estic d'acord i, justament, en aquest tema crec que no ens podem centrar en un sol pais o comunitat, sinó que cal tenir en compte tota una varietat de factors. Factors entre els quals a mi em sembla important bona part del que diu la declaració de drets humans, pel que fa a la igualtat entre éssers humans; la història (amb tot el que explica sobre el colonialisme); el deute històric, ecològic i social; la cooperació internacional; la solidaritat; el sistema econòmic imperant, etc. Crec que hauríem de tenir una visió més global i no centrar-nos, només, en la nostra barraqueta.
Salutacions cordials.

Anònim ha dit...

hola blas,
el que cal fer és donar sortida a la gent a casa seua, però tot i la bona voluntat s'han comés moltes errades, còm carregar-se la diversitat de cultius que permetien de manera equlibrada anar trampejant, per dir-los-hi "feu només blat, o només cacau" i clar...de conya fins que no cau el preu al mercat de futurs i tot se'n va a pastar...

no crec en les solucions ràpides i "senzilles", l'economia està molt més entrelligada del que pensem, i cal pensar-s'ho bé abans de fer res, per què allò de fer per fer al final pot ser pitjor...

no recordeu la campanya aquella que deia que una vaca francesa tenia una renda per càpita molt més alta que una persona africana??? el fotut és que no puc dir-li al ramader que ja no el subvenciono, així de repén, per què llavors l'equilibri (que és la mare del corder de tot el que fem) es trenca...

vinga, una abraçada
ricardo santiago.

matarranya ha dit...

be, entro una mica tard a la conversa però per mi hi ha aspectes a tenir encompte que no s'han dit, el lema esta dirigit a un sector de la societat que veu que hi ha molt immigració, l'objectiu es guanyar vots, ni més ni menys.
radera del discurs però hi ha un possible recolzament indirecte a organitzacions d'extrema dreta que tenim a casa, les quals diuen el mateix.
Duran es podria preguntar per que venen tants immigrants a Catalunya??, però no ho fa, o almenys no ho diu, només diu que ni ha massa.

els immigrants venen per que aquí hi ha feina, sinó no vindrien

Ell podria dir solucions no racistes a aquesta immigració,

podria plantejar que desapareixes l'economia submergida, però no li deu interessar per que ataca el petit empresari. Això beneficiaria a "tothom", per que hi hauria més ingressos fiscals, més diners per les pensions, la sanitat, l'educació i per posar més inspectors de treball, que fan falta.

podria dir que les empreses que contracten persones sense papers haurien de contractar-los i pagar tots els atrasos sobre el conveni estipulat. així no hi hauria competència entre treballadors.

podria plantejar l'eliminació del deute extern dels països del 3 mon

podria plantejar que els vaixells de pesca de l'estat espanyol no acabin amb els recursos del golf de Guinea

podria plantejar importar matèries primeres, dels països amb més necessitats, a un preu just pels agricultors.

podria plantejar el finançament de polítiques de salut i planificació familiar en els països del tercer mon. (preservatius gratuïts, vacunes...)

podria proposar de crear una reserva global d'aliments per les penúries amb els excedents de l'agroindustria occidental.

podria ...... tantes coses.

si no ho fa és per que no vol, l’únic que vol es ...
guanyar vots,
guanyar vots,
guanyar vots,

i no vol mirar una mica més enllà.

No crec que sigui un error, crec que s'ho han pensat molt be en aquesta campanya.

salut i alegria que ens fa molta falta

marc del Jesús
fill d’immigrant de les espanyes,
també en aquella època es deia que hi havia masses com el meu pare

PD si els capitals poden viatjar, per que les persones no???

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Marc els meus pares també són fills de les espanyes i aquest eslògan m'ho he pres mol malament per això. No crec que sigui una manera de guanyar vots. Ans ben al contrari, ja són ganes de perdre vots.

Anònim ha dit...

a veure...unes matitzacions a les solucions "evidents" del marc

importació de matèries primeres del tercer món a un preu just
això ja es fa, amb les avellanes turques, per exemple....

perdonar el deute del tercer mon fara que els cacics que governen es tornin a fer rics endeutant el seu pais...

els capitals viatjen per que no consumeixen, nomes produeixen.
no hi ha paradisos "humans", nomes fiscals per que si hi ha molt capital l-economia es mou, si nomes hi ha molta gent i poc recursos, a patir...

el problema no es alimentar la gent, es fer-la capaç de generar-se menjar...

no ho se marc, hi ha lemes i frases que mai haurien d´abandonar una samarreta per fer-se discurs

una abraçada.
Ricardo Santiago.

matarranya ha dit...

Hola ricardo i blas

Pel ricardo, crec que tot es pot matitzar, lo important per mi era que en Duran posia fer una altre campanya per evitar que la gent tingui que avandonar la familia i el seu lloc de naixement, no per gust sino per necessitat. des de europa tenim molta, o tota, la responsavilitat del que esta passant al món.

desgranan els lemes de samarreta;
si per comerç just entenem que comprem les avellanes turques, no estic d'acord, just vol dir salaris justos pels treballadors o petits camperols, no que un distribuïdor es quedi amb els beneficis, per cert que si això es fa es pq ho vol l'industria alimentaria europea i no per ajudar a Turquia.

Perdonar el deute extern es pot fer a canvi d'invertir el deute en sanitat o educació. els credits a donar, els nous podrien ser només per la part social, es a dir res de finançar la compra d'armes, ni megaprojectes industrials. Sino els famosos microcredits, la tranferència de tecnologia medica, solar, industrial, etc...

Com?????, els capitals poden produir sense consumir?????? fan productes del no res???? fins ara no coneixia aquesta capacitat dels capitals!!!! Podries donar-me més informació sobre això???? crec que ja tenim la solució per la gent que te mancances!!!!!! Gràcies

sobre els paraisos fiscals, com diu el nom son paraisos pq el fisc no hi pot arribar, res a veure amb la productivitat o crear riquesa, si no el contrari amagar la riquesa per no pagar impostos. Que això és molt just, no?????
Jo no puc evadir els impostos de la meva nòmina, i si ho pogués fer crec que tampoc ho faria, ja que no estaria pagant els serveis socials que utilitzo. Ho entenc com la meva participació al sistema.

Si hi ha nens que moren per malnutrició en un país exportador d'aliments, com passa a Argentina, el problema no es la producció es el repartiment.

sobre samarretes i discursos, sobre cartells electorals i discursos.
A qui va un altre lema. "un altre mon es posible", això ho diuen samarretes, manifestacions , forums, jornades, discursos i moltíssima gent. Molts discursos es resumeixen en samarretes, pensar que radera d'un lema no hi ha un discurs, es una cosa que ens hauríem de plantejar, no???? tambe crec que radera el teu dircurs hi ha un pensament que no comparteixo (com la bondad dels capitals). Si volem podem canviar com van les coses, però ho hem de voler una majoria.

Be, pel Blas, coincideixo en que no es forma de guanyar vots però tinc la por de que serveixi per guanyar-los, si no fos així no crec que haguessin tirat endavant aquesta campanya. A mi el que em fa més por encara es que legitimitzin a l'extrema dreta que ja porta uns anys amb aquest discurs. Això em fa moltíssima por.

fins aviat

salut i alegria

marc del jesús i gallissà
matarranya75@gmail.com