dissabte, 19 de gener del 2008

CSOA La colomera

Ahir, la gent de la Colomera va visitar veïns i veïnes dels carrers Cavallers i Ferrers per explicar que, des de l'any passat, s'està recuperant un edifici que estava abandonat, obert i ple de merda de coloms (d'això el nom), per destinar-lo a acollir un Centre Social Okupat i Autogestionat (CSOA). La Colomera és al costat del Conservatori i s'entra pel carrer Ferrers. Hom preveu la inauguració i una jornada de portes obertes, ben aviat.
Les persones amb les que es va parlar es mostraren força interessades en l'equipament en el qual s'estan habilitant diferents espais per poder desenvolupar tallers i activitats gratuïtes per a tothom, en una dinàmica d'intercanvi sense ànim de lucre pel mig i a partir de la creativitat i recursos de tothom que en vulgui desenvolupar algun i/o participar-hi.
A banda de la visita al veïnat més proper també es va dipositar a les bústies de bona part de la Part Alta un díptic que podeu llegir prement aquí. També podeu llegir l'escrit que es va redactar a manera de manifest fundacional del CSOA la colomera.
En els documents esmentats La colomera aposta per la transformació social, el rebuig a la pinça treball/consum i per la independència envers les institucions, entre d'altres coses. En els documents esmentats es diuen coses com "El CSOA possibilita l'experimentació col·lectiva i la construcció d'una pràctica i un discurs de creació d'alternatives polítiques i de vida" o "El CSOA La colomera és un espai i un projecte que hauria de possibilitar la convivència de diferents inquietuds, sensibilitats, necessitats, implicacions i projectes. Per aquest motiu és obert a totes les persones i col·lectius que comparteixin aquesta idea i vulguin participar-ne (en tots els seus aspectes o, simplement, utilitzant-lo per desenvolupar activitats). Es tractaria de disposar d'un espai en el qual treballar per tirar endavant el projecte personal de cadascuna; intercanviar coneixements de tot tipus, pel gust de l'aprenentatge col·lectiu i l'intercanvi, sense els diners com a motor per a fer-ho (tallers de bicicletes, joieria, flamenc, circ, massatge, teatre, música, clown, mecànica, cuina...); impulsar activitats com cinema, teatre, circ, música i festa... Volem convertir aquest espai en una eina per difondre realitats silenciades, mitjançant la contrainformació, les xerrades, les jornades, les assemblees....".

El funcionament de La colomera és assembleari i les decisions es prenen per consens.

El 13 de gener ja es va iniciar un primer taller de malabars a la plaça dels sedassos, dinar i la projecció del documental "Veus contra la globalització".

12 comentaris:

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Bé, doncs si demà comença el passacarrers que dius, no em resta res més que acompanyar en el sentiment a tota la gent laica que pugui sentir-se ferida, i paciència perquè si a més té la benedicció de la institució municipal vol dir que el país ha canviat molt poc, i que val la pena apostar per la Colomera com a eina de transformació.

Anònim ha dit...

Una bona iniciativa !!! ara però em pregunto, podrà tirar endavant sense masses complicacions ?
Una abraçada,

=;)

yraya ha dit...

Muy buena inciciativa donde poder compartir lo que cada uno quiera sin necesidad que las instituciones intervengan en ellas, otra cosa es que os dejen tranquilos, eso espero.
Saludos y buen finde.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Gràcies, jo mateix.

Rosa, Yraya, com es de suposar no crec que tinguem massa tranquil·litat però com, justament ara llegia el poema La vida no vale nada. diu el poeta "la vida no vale nada / si no es para perecer / para que otros puedan tener / lo que uno disfruta y ama..." Gràcies :-)

mossèn ha dit...

coi !!! qui els va deixar la clau per entrar ??? ... l'alcalde ??? ... salut tio bo

Josep Maria Yago Suau ha dit...

es veu que era obert, mossen. Per alli ja hi havien fet vida altres persones i, com no, els coloms (be, de fet, vida i mort). Per cert, de coloms, els mossens en sabeu força, no? ;-)

Waipu Carolina ha dit...

que chévere y ojalá se pueda realizar actividades como estas, ya que las necesitamos en la Parte Alta.
Esperemos resultados.
Un saludo

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Gracias, Carolina, de todas formas los resultados seran los que nosotr@s queramos :-)

Unknown ha dit...

Quan les institucions no deixen espais a la gent (amb tanta ISO, qualitat, normativa, palns estratègics, etc) és la gent la que s'els fa seus.

Bona iniciativa.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Gràcies, Tondo. Hi ha gent de la que va fer l'acció davant el Mc Donalds ;-)

Anònim ha dit...

bones,
només dir-hi alguna cosa, els subministres bàsics (llum, aigua, telèfon...) d'on s'agafaràn?
les companyies faciliten servei a cases okupades??
si no és així, m'imagino que no s'agafarà del veinatge, més que res per què l'increment de facturació no sembla massa just...

i el propietari què en diu? col.labora o està esperant a que tot estigui engegat per enviar els mossos???

no dono suport a l'okupació, no la trobo justa, i com molt bé dius tu en algun altre post, el fí no justifica els mitjans, i apropiar-se d'un lloc que no és teu, no deixar de ser una mena de robatori.

salutacions cordials
Ricardo Santiago

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Hola Ricardo, gràcies pel comentari. L'ocupació no és legal, d'acord, però jo crec que és justa. En qualsevol cas, el veïnat crec que està més content amb una casa okupada que amb una casa que porta molts anys abandonada, oberta i plena de coloms i merda. Estaria be preguntar-ho (jo ja ho he fet).
Pel que fa a prendre res dels veïns no pateixis que n' s'agafa res que ells no vulguin donar o deixar.