divendres, 11 de juny de 2010

Núria Pòrtulas absolta (i no dimiteix ningú)!


Aquesta tarda he obert la bústia del correu electrònic i entre d'altres m'ha sobtat trobar-me aquest:

Sentència absolutòria per a la Núria Pórtulas!!!
Avui la Núria Pórtulas ha estat absolta arran del recurs interposat al Tribunal Suprem en resposta a la sentència dictada per l'Audiència Nacional que la condemnava a dos anys i sis mesos de presó per “temptativa inacabada de col·laboració amb organització terrorista”, a més d’una multa de 810 euros, dos anys i mig d’inhabilitació especial per a exercir el dret de sufragi passiu i vuit anys i mig d’inhabilitació absoluta.
Des de l'Assemblea de la Núria us animem a celebrar-ho amb un brindis a les 20h davant l'ajuntament de cada municipi!!!!!!!!!!!

Evidentment, l'email m'ha causat molta alegria i corro a penjar-lo al blog.

Posteriorment, per altres vies, he rebut alguns enllaços a la notícia:


Per si un cas, reprodueixo la notícia de vilaweb:

Núria Pòrtulas, absolta

La defensa havia presentat un recurs al Suprem arran de la sentència de l'Audiència Nacional espanyola, que la condemnava per temptativa de col·laboració amb organització terrorista

El Tribunal Suprem espanyol ha absolt Núria Pòrtulas del delicte de 'temptativa inacabada de col·laboració amb organització terrorista' pel qual l'Audiència Nacional l'havia condemnada a dos anys i mig de presó. L'advocat, Benet Salellas, ha remarcat, en declaracions a VilaWeb, que la sentència (pdf) és definitiva i que deixa clar que 'la col·laboració amb una organització terrorista era impossible perquè no hi havia organització terrorista'.

La defensa de Pòrtulas va recórrer la sentència perquè considerava que la sentència de l'Audiència Nacional espanyola no aportava proves que relacionessin la noia de Sarrià de Ter amb cap banda armada. I així ho ha considerat també el Suprem, que recrimina a l'Audiència i a la fiscalia no haver fet cas de la documentació aportada per la defensa.

Els fets són del gener del 2007, quan els mossos d'esquadra van intervenir a Pòrtulas una llibreta (vídeo). La policia va acusar-la d'haver col·laborat amb Juan Surroche, que relacionava amb una organització armada italiana. Però Surroche va ser absolt.

Pòrtulas ja va ser empresonada preventivament durant quatre mesos el 2007. Actualment continua en llibertat provisional i cada setmana havia de presentar-se al jutjat signar.

Per celebrar l'absolució, el grup de suport a Pòrtulas ha convocat un brindis davant l'Ajuntament de Girona a les vuit del vespre i també se'n farà un a la plaça Sant Jaume de Barcelona. A més, hi ha previst que se'n convoquin uns quants més a altres viles del país.

Molt complerta, també, la informació a La Haine.

També podeu llegir altres posts que he anat penjant en el meu blog:

Núria llibertat

Núria absolució

Com no, brindo per la llibertat de Núria Pòrtulas

Egunkaria, Núria Pòrtulas... i ací no dimiteix ningú...

1 comentari:

Marc S. ha dit...

Ha sigut una alegria enorme però incomplerta. Desitjo que els/les responsables d'haver amargat la vida de la Núria i haver fet patir la seva família, amics i amigues paguin pel que han fet.

salut!