divendres, 18 de juny de 2010

Moció denunciant la matança d'activistes en aigües internacionals i el bloqueig humanitari a Gaza i mostrant la solidaritat amb el poble palestí


El passat dimecres, 16 de juny, es va presentar una moció a l'Ajuntament per tal que el Consell Plenari es posicioni en relació a l'atac de l'exèrcit d'Israel a la flotilla de la pau.


La nota de premsa enviada als mitjans diu:


La Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, amb l'adhesió de les associacions, entitats i partits següents:

 • Assemblea de Joves la Guspira
 • Ateneu Llibertari Alomà
 • Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
 • Cau de Llunes
 • Comissions de Base (COBAS)
 • Confederació General del Treball (CGT)
 • Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau
 • Endavant
 • Entrepobles
 • Esquerra Unida i Alternativa (EUiA)
 • Joves d'Esquerra Verda (JEV)
 • Iniciativa per Catalunya (IVC)
 • Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC-CATAC, IAC-USTEC)
 • La Cuculmeca
 • Sodepau
 • Unió Llatinoamericana Catalana

Hem presentat aquest matí, dimecres 16 de juliol, al registre de l'Ajuntament de Tarragona, una moció a tots els grups municipals per tal que l'Ajuntament de Tarragona es posicioni davant els fets ocorreguts el passat 30 de maig en que Israel va atacar la “Flotilla de la Llibertat”. Denunciant l'assassinat d'activistes en aigües internacionals, el bloqueig a Gaza i demostrant la nostra solidaritat amb el poble palestí.

També trobem necessari que l'Ajuntament de Tarragona condemni les declaracions de l'Ambaixador d'Israel i exigeixi el compliment de les resolucions de la ONU. Així mateix denunciem les relacions comercials entre la Cambra de Comerç i El Port de Tarragona amb empreses israelianes, prioritzant el benefici econòmic davant els Drets Humans.

Desitgem que tant els grups municipals com el Plenari de l'Ajuntament tractin aquest tema. La seva omissió i/o manca de resposta serà considerada com un posicionament clar en contra de la Pau i la resolució pacífica del conflicte arabo-israelià.El text de la moció és el següent:


L'Ajuntament de Tarragona rebutja l'estratègia que en els últims 60 anys han mantingut els diferents governs israelians contra el poble palestí, denuncia la matança d'activistes en aigües internacionals i el bloqueig humanitari a Gaza i mostra la seva solidaritat amb el poble palestí, per a això pren les següents decisions:
L’Ajuntament de Tarragona acorda:
1. Condemnar l’atac militar de l’exèrcit d’Israel a la Flota per la Llibertat.

2. Denunciar la passivitat i la falta d'iniciativa dels organismes internacionals, per no haver imposat sancions a la invasió i a les matances indiscriminades, fent cas omís a la legislació internacional.

3. Demanar als governs i les administracions públiques que no impulsin o fomentin acords polítics i comercials amb l’Estat d’Israel fins que aquest no respecti els drets humans, les resolucions de Nacions Unides i el Dret
Internacional Humanitari. En el cas de Tarragona, trencar qualsevol relació institucional de l’Ajuntament amb l’Estat d’Israel o amb associacions que li donin suport i demanar a la Cambra de Comerç i al Port de Tarragona la suspensió de les seves relacions comercials amb Israel.

4. Demanar el cessament immediat de la venda d'armes espanyoles a l’Estat d’Israel, alhora que garantir que, mentre que això no es produeixi, al Port de Tarragona no s’hi pugui comerciar amb armament.

5. Demanar l'expulsió de l'ambaixador d'Israel a l'Estat Espanyol per les seves desafortunades declaracions.
6. Rebutjar els productes de consum, culturals o d'entreteniment produïts o protegits per l'Estat d'Israel. Instar el govern espanyol i la resta de governs de la Unió Europea a aturar el comerç d’armes i la cooperació militar amb l’Estat d’Israel.
7. Declarar el seu suport al poble palestí perquè pugui exercir els seus drets socials i polítics, i demanar a la comunitat internacional i al govern israelià que duguin a terme converses pacífiques en condicions d'igualtat i justícia amb el govern palestí.
8. L’Ajuntament de Tarragona organitzarà un seguit d’actes de solidaritat amb Palestina amb la col·laboració de la societat civil i hi convidarà una representació del govern palestí i de la tripulació de la “flota de la llibertat”, així com a l’activista tarragonina Ariadna Jové, la premi Nobel de la Pau Maireád Corrigan Maguire i el qui fou assistent del secretari general de Nacions Unides Denis Halliday.
9. Es farà arribar aquesta resolució als governs palestí, català, israelià i espanyol, a l’Autoritat Portuària i a la Cambra de Comerç de Tarragona així com als mitjans de comunicació.

Cap comentari: