dimecres, 29 d’agost del 2007

Amadú aconsegueix el visat i serà operat a Barcelona

El niño Amadú logra el visado y será operado en Barcelona

PILAR ENCUENTRA - Tarragona - 29/08/2007

El pequeño Amadú, el niño de año y medio de Guinea-Bissau, aquejado de una hernia umbilical gigante que le produce intensos dolores, llegará el sábado a Barcelona para ser operado. La embajada española en Dakar le ha concedido el visado que solicitó para él la ONG Asociación Médica para la Infancia de Cataluña (Amic) y que inicialmente le fue denegado. El niño viajará acompañado de un reducido grupo de cooperantes, que regresan después de haber colaborado durante sus vacaciones en el orfanato Casa Emmanuel, en el que vive Amadú.

La denegación del visado conmocionó a la opinión pública. El Ministerio de Asuntos Exteriores prometió agilizar los trámites y el ministro de Trabajo y Asuntos Sociales, Jesús Caldera, se puso en contacto con la vicepresidenta de Amic, Ruth Mañero, para garantizar que el niño viajara a España esta misma semana. En Barcelona, Amadú será sometido a análisis y se le preparará para ser intervenido lo más rápidamente posible, según Mañero. La intervención será practicada por su hermano, el cirujano Iván Mañero, presidente de Amic, en la clínica Cima, que ofrece el quirófano y la habitación donde será hospitalizado. La intervención de Amadú no le cuesta nada al erario público, puesto que todos los gastos corren a cargo de la ONG.

9 comentaris:

g! ha dit...

Gràcies a la premsa i persones com tu que doneu veu a la notícia heu aconseguit que obtingui el visat.
El silènci i la indiferència és el pitjor enèmic.

Ara cal esperar que l'operació (aparentment senzilla) sigui un èxit.

Cal recordar però, que aquest fet no és puntual però a vegades pot servir com a "bandera" per altres casos.

Felicitats i anims Amadú!

Waipu Joan ha dit...

bona notícia!
haurà tornat el cònsol de les seves vacances?

Anònim ha dit...

Mira, una cosa que podem celebrar i que no ens omplirà de mala òstia.

Waipu Carolina ha dit...

Qué alegría! y que importante que aunque sea un granito de arena todos estemos unidos para pequeñas victorias!

un beso

zel ha dit...

Millor pobret, caldria fer taaaaantes solidaritzacions... I ara que torno a cole, què faré per mantenir l'espai? Vindré a llegir-te!

Jobove - Reus ha dit...

"Naltros" a Reus a l'Associació de Música Creativa i Actual (AMCA) vam tindre un exjemple fà uns tres d'anys, vam contractar pel Festival Arreus del Setembre, aprofito per invitarte, un grup del Marroc i no els van deixar vindre (a la época Aznar)perqué és pensaven que eren inmigrants, no van donar els visats.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Te la ma Maria, crec recordar el fet que comentes.

Gerard, Joan, Carolina, Jordi... compartim l'alegria.

zel, amb tú també, eentra a llegir tot el que vulguis però procura no deixar d'escriure.

Gerard ha dit...

Hola,
som la Marta i en Gerard, dos dels col·laboradors de la ONG AMIC que hem portat l'Amadú des de Bissau fins a Barcelona. Tot just ens estem adaptant després d'un mes a Bissau, fent uns casals d'estiu i diverses tasques més a Casa Emanuel (el lloc on viu l'Amadu). Aquest matí estem mirant el moviment mediàtic que hi ha hagut amb el cas de l'Amadú els últims dies, i sobretot llegim els comentaris personals de la gent que us conmoveu per casos com aquest en comptes de caure en el típic "històries com la de l'Amadú n'hi ha a milers". Gràcies pel vostre suport i per creure en els granets de sorra!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Gràcies a vosaltres :-)