dijous, 6 de setembre del 2007

11 de setembre

Els que em coneixeu ja sabreu que el tema nacionalisme no és un dels meus forts. Malgrat això i tenint en compte que l'11 de setembre no és només de les ofrenes institucionals i de les desfilades amb mossos d'esquadra i senyeres gegants, em plau fer-me ressò del manifest que tot un plegat d'entitats del Camp plantegen en el marc de la lluita per uns Paisos Catalans lliures, on les persones siguin lliures, on s'estableixi la justícia social i on s'estableixi una relació fraternal amb la resta de pobles del món. Un dels actes centrals és la manifestació unitària del Camp "Per un Camp viu, lliure i combatiu", l'11/09/07, a les 18:30, al Mercat Central de Reus. Més informació al portal Poble Viu

Un any més, l’11 de Setembre, esdevé la viva demostració al Camp, que tot i després de més 300 anys d’ocupació, no només continuem resistint, sinó que continuem treballant dia a dia des dels col·lectius i des dels nostres pobles per construir uns Països Catalans lliures i socialment justos.
Avui, arreu del Principat, els carrers s’omplen d’idees, il·lusions i projectes; la voluntat d’aquestes persones que els promouen, és la que ha fet que durant el llarg d’aquests tres segles, el nostre poble continuï viu. Per això, avui diem que volem un Camp viu. Volem uns pobles que conservin la seva identitat, el seu patrimoni natural i cultural enfront del creixement artificial basat en l’especulació urbanística i la destrucció del territori. Volem unes ciutats on les cases siguin plenes de vida i no abandonades, víctimes de l’especulació, i on les persones tinguin dret a un habitatge digne i a tots els recursos bàsics.
Volem un Camp lliure! Lliure d’especulació, de corrupció, de destructors del territori... i on la gent sigui lliure per opinar, per participar, per debatre, per construir. La llibertat d’expressió i d’associació no pot ser coartada constantment per l’Estat espanyol i els seus governs autonòmics. Cada dia es fa més evident la necessitat de poder establir canals de comunicació populars i lliures que no siguin regits per la llei del màxim benefici empresarial ni s’erigeixin com a defensors del sistema vigent.
Volem un Camp combatiu! Perquè per continuar construint una societat més justa no podem perdre l’esperit crític, ni ens podem permetre cedir un pam més de terra, als qui s’omplen les butxaques a costa del benestar i els recursos que són de tothom. Necessitem continuar ampliant la xarxa de denúncia i mobilització per aturar projectes com Muntanyans II, els plans d’especulació urbanística, la destrucció de la costa i les muntanyes... i proposar alternatives reals.
La tasca que els col·lectius, plataformes i entitats del Camp duem a terme, dia a dia, ha de promoure la recuperació de la vitalitat dels espais públics. La consolidació i el creixement d’aquestes estructures de participació han de facilitar que cada dia siguem més els que apostem per l’assemblearisme i la democràcia participativa, com a eines de treball i de conformació d’un poder popular. Els resultats en les darreres eleccions autonòmiques i municipals ho demostren. Hem d’impulsar canals de participació que gestionin els problemes que ens afecten a tots i a totes. Per això, avui diem un cop més, que des del Camp hem de seguir treballant per construir uns Països Catalans lliures, justos i solidaris amb la resta de pobles del món. Perquè un altre món és necessari, i entre tots i totes l’hem de fer possible.

Per un Camp viu, lliure i combatiu!
Visca la terra!

El Camp, 11 de setembre de 2007

3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

farem festa grossa a Reus, ja tocava, que els últims 11 de setembre semblaven una reunió d'amics passejant pels carrers, estas invitat !!!

salut i república !!!

Anònim ha dit...

Enguany, hem proposat fer un bloquet negret, per passar l'estoni no semblarde les JERC, hehehe. Més que res perquè no ho som.

Unknown ha dit...

Som-hi doncs, però si us plau: aquesta feina que es visualitza en les manis de l'onze de setembre caldria fer-la extensiva al dia a dia a tot l'any. I per això cal prendre's seriosament el tema d'unificar esforços i xiringuitos.