diumenge, 2 de setembre del 2007

Paraules per la Pau - setembre 2007

una imatge de Paraules per la Pau d'avui

Aquest matí del primer diumenge de setembre hem fet, un cop més, Paraules per la Pau. Avui ens ha ajudat a crear espais de pau, art i vida el company Moluco que amb el seu saxo9 ha interpretat diferents peces musicals (Astor Piazzola o, no és broma, Bach) ssón alguns dels compositors que ha triat).
Abans de l'audició hem recordat les principals novetats i podríem dir que la principal ha estat la reunió que vam mantenir fa uns dies amb Sandra Coloma, regidora de Cultura i cooperació de l'Ajuntament de Tarragona.
La reunió va servir per tornar a planterjar el tema "presència de vaixells de guerra al port de Tarragona" i per lliurar 22 propostes de foment de cultura de pau. Tenint en compte que les 22 propostes ja les havíem lliurat, en l'anterior legislatura, a l'equip de govern i als partits, en aquell moment, a l'oposició sense quer ningú ens fés cap cas, ssóm una mica escèptics pel que fa als resultats de l'entrevista malgrat la qual cosa cal reconèixer la cordialitat en què va transcórrer i l'interès per alguna de les propostes
Després de anta Tecla n'hem de tornar a parlar. Confiem en què la seguent entrevista es farà un cop la regidora hagi parlat amb la resta de membres de l'equip de govern car no es tracta de triar alguna de les propostes sinó de resoldre o, si més no, clarificar el tema vaixells de guerra i, per altra banda, impulsar el foment d'una cultura de pau tdnint en compte bona psart de les propostes presentades.
algun dia veurem aquesta imatge feta realitat?


9 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada molt la participació activa de les persones en els carrers per la pau o qualsevol moviment social. Aquí, lluitem amb el poble per la reforma agrària. Una abraçada Josep Activista.

Unknown ha dit...

Ho veurem... però de totes maneres no crec que la Coloma tingui massa maniobra de decissió sobre aquest tema.

Va ser molt sentida la seva intervenció en la roda de premsa que valorava els festivals d'estiu de Tarragona (FET) i on amb d'altres paraules només va dir.... "Que maaaaco".

Com el bon vi, esperem que millori amb el temps: el nostre futur en depèn una miqueta, petiteta això si.

Waipu Joan ha dit...

per què no aquesta imatge virtual de la balconada es podria veure en realitat?
ho aconseguireu algun dia, sens dubte.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Hola Carlinhos, Tondo i Joan. Gràcies pels comentaris. Efectivament no crec que la Sandra Coloma tingui massa podert, ni ganes, de decissió i imagino que haurem d'acabar parlant amb l'alcalde. Jo crec que algun dia podrem veure la pancarta a l'Ajuntament encara que sigui com quan el 2004 ens vam encadenar al balcó amb motiu de la vinguda del JFK iu en vam penjar una :-)

zel ha dit...

Un pèl difícil mentre en facin negoci i segueixin fabricant i venent armes, no oblidem que en fan un GRAN NEGOCI!
sSalut.

Oscar Ramírez ha dit...

Crec que no, que mai veurem aquesta imatge al balcó de l'Ajuntament ni a cap altre lloc municipal i per un simple motiu, els diners. Això no és un problema de dretes o esquerres, és un diàleg entre els qui no volem aquests vaixells i els qui han de defensar els diners (això diuen) i per tan perdre la seva dignitat personal (primer) i política (en segon terme). Els temps canvien, els vaixells continuaran arriban malgrat les protestes, sempre dignissimes, però representandes com a simples actes de protesta (més entesos per les esquerres i més permesos per les dretes). És la meva opinió.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Hola zel i Oscar, evidentment hi ha un problema de peles. DLOa tasca per deixar de construir eines de guerra serà molt difícil a causa del volum de peles que es mouen i els interessos del complexe militar-industrial, però "en eso estamos", no? en fer pública el més insistentment possible la malversació qu8e això suposa. La visita dels vaixells de guerra a Tarragona ja no tinc tan clar quins negocis reporta. Evidentment hi guanyen els bordells i les cases de fast food però no massa més. Ser9ia bo poder fer una enquesta objectiva al respecte.
Per certr lo dels actes més entesos per les esquerres i permesos pèr les dretes generaria un debat a banda que ja tindrem més endavant.

Mon ha dit...

Ep Josep Maria salutacions des de Mont-roig jo soc de Tarragona pero ja fa 13 anys que visco a Mont-roig "exiliat" si mes no ens coneixem de vista ja que al compartir idees algun cop haviem coincidit en algun acte.... avui et posso un link a la garrofa i ja ens anirem llegint...que em consta que tu ja ho fas....

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Ei Mon, efectivament et vauig llegint i poso el link al blog