dimecres, 26 de setembre del 2007

Un nou diari "crític" i progressista?


Avui ha sortit Público, el nou diari. Van de diari popular i accessible per a lectors/es crítics, curiosos/es i actius/ves. Independent, progressista... per contribuir a una societat més justa, oberta, equitativa, solidària i lliure. Algunes de les "banderes" que els interessen són: Igualtat , Integració, Treball digne, Habitatge, Educació, Medi ambient, solidaritat i Laicitat. El venen a 50 cèntims.

L'he comprat i no m'acaba de fer el pes. La portada (i les pàgines 2 i 3) la dediquen a "periodisme d'investigació" i amb un titular que diu "Este es el hombre que hundió la tregua" parlen del "verdadero número uno de ETA". Comencem malament (des del meu punt de vista, clar). Més del mateix per a un duari que naix.

El diari d'avui té 64 pàgines de les quals al voltant de 45 (la gran majoria a tota plana) són de publicitat. Grans principis com Medi Ambient compartint espai amb Iberdrola (líder mundial en energia eòlica), Treball digne amb Coca Cola, Integració amb Orange, Solidaritat amb Shell... Un batibull d'idees i eslogans publicitaris que es resumeixen en un: Crítics, progres, solidaris... però sense fer trontollar el sistema que és el que ho finança tot.

A la vista del que hi ha em quedo amb la premsa i mitjans alternatius i, per motius, sentimentals amb El Punt.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo em quedo am l'alternativa i amb El Punt taqmbé, però està bé e en un diari d'Espanya hi escrigui Javier Sábada, Javier Ortiz, Lbordeta i El Gran wayoming. Fa temps que penso que a l'altre costat d'on parlem català hi hauria d'haver algu que ens recepcionés senseinsultar-nos i això d'El Mundo, La Razón i l'ABC és vomitiu. No defenso el Público però ara mateix el veig necessari, perquè a la resta de l'Estat espanyol no hi ha només ultres, feixistes, militars i capellans... Ei, i no defenso tot el que critiques, que tens tota la raó, però fa uns dies que escolto la Cope i mira, hehehe

Josep Maria Yago Suau ha dit...

també és cert

Anònim ha dit...

El treball desenvolupat en aquest blog, ens fa pensar en una societat més justa, igualitária i que anhela la pau. Parabéns!

Waipu Carolina ha dit...

Hola !!

Intentaré conocer el diario y ver que tal!
Saludos