dilluns, 7 de juny del 2010

Jo si que m'afegeixo a la vaga


He tingut molts dubtes per aclarir si m’afegeixo o no a la vaga de demà.


Fa uns dies, un company, i amic, va explicar al FB que no s'hi afegiria i exposava una sèrie de motius. Aprofitant els motius que ell relacionava. Coincideixo amb ell en què:

  • La mobilització es fa a destemps
  • Fa temps que la gent ho passa malament sense que hi hagi hagut massa queixes
  • Els treballadors públics no som els principals perjudicats per la crisi, en tot cas els serveis públics
  • Fer vaga pot afavorir políticament els que estan en contra d'aquests serveis públics i pot donar una mala imatge dels treballadors públics davant la resta de treballadors i la societat en general.
  • Sense oblidar el govern que es plega als seus interessos, la meva queixa també va dirigida contra els poderosos, els pirates financers, la gran banca, el FMI, etc. tota una sèrie de ens que no són democràtics ni han estat escollits.
  • Molts treballadors, d’empreses privades, fa temps que han estat acomiadats, ho passen pitjor que els empleats públics i no sembla que aquests darrers ens haguem preocupat massa per ells.
  • Els bancs ofeguen als hipotecats sense feina i a les empreses amb problemes i no es secunden les propostes de fer una vaga en contra seu
  • Els sindicats majoritaris no han fet les coses i s'abonen al corporativisme
  • Fer vaga demà em fa sentir una certa vergonya davant els conciutadans desesperats i abandonats a la seva sort

En relació als motius que ell exposava, crec que, si bé el govern de l’estat no és el principal enemic s’equivoca amb les mesures adoptades que, com sempre, perjudiquen als de sempre i les adopta sapiguent que afavoreix “els mercats” i no el poble. En conseqüència, també és el meu "enemic"

Fer vaga, efectivament, pot donar una mala imatge dels treballadors públics davant la resta de la societat però no fer-ne la pot donar davant la resta de treballadors, encara que a destemps més val fer-la tard que mai. Per altra banda, crec que hauríem de fer vaga no pels nostres sous sinó per les mesures adoptades que perjudiquen els més desfavorits i l’activitat econòmica del país, amb l’objectiu que es convoqui una vaga general de tots els sectors.

Evidentment, aquest país necessita governs d’esquerres que comptin amb el suport de la ciutadania però aquest no és el cas, en absolut, amb l’actual govern.


Crec, a més, que si bé els sindicats majoritaris no estan a l'alçada de les circumstàncies i s'abonen al corporativisme, hi ha tota una sèrie d'ens, organitzacions i/o persones i grups, al marge de partits i sindicats institucionals i/o majoritaris que plantegen, continuament, propostes que perquè no arriben a la majoria de la població o perquè no s'expliquen bé o perquè a aquests partits i sindicats no els interessa per no posar en perill les "dàdives" que obtenen dels poderosos, ni es discuteixen. Aquests dies, per exemple, el club Bilderberg s'ha reunit en un hotel de Sitges. Partits i sindicats institucionals i/o majoritaris no han obert la boca en contra de la reunió la qual cosa no vol dir que no hi hagi hagut persones i/o grups que si que ho han fet i que han protestat a les portes de la reunió.




Per tots aquests motius, a banda, dels més coneguts, jo si m'afegiré a la vaga o si més no, atès que estic en situació d'IT, a les activitats i manifestacions que els grups, als quals m'he referit, convoquin.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Pillo el cartell

jo artin au ha dit...

¿No haver-hi anat hagués significat solidaritat amb els que pitjor ho passen o tenen pitjors condicions laborals o cap condició? ¿No hagués significat -UN COP MÉS- més aviat solidaritat -condescendència- amb les mateixes condicions negatives? (no veig quina vergonya hi pot haver aquí; no la nego, però de ser-hi serà per altres motius) Més pes trobo que té el fet de no haver-nos solidaritzat ABANS amb els que pitjor ho passen; encara si és a temps, potser en una VAGA GENERAL.