dimarts, 25 de març del 2008

hem salvat el que resta de les dunes afectades a la Platja Llarga

Aquest matí, una quinzena de persones han acudit a la crida de la Plataforma Salvem la Platja Llarga per evitar la destrucció d'un cordó dunar amb motiu de les obres per soterrar una mànega d'aigua. La intenció era lliurar escrits a l'Alcalde i als regidors/res d'Obres Públiques, Urbanisme i Medi Ambient, demanant la seva implicació per aturar les obres que efectua EMATSA car tenen a veure amb una conducció d'aigua.
Mentre esperàvem ha aparegut Sergi de los Rios que s'ha interessat pel tema. Poc després arribava Xavier Tarrés que ha agafat l'escrit que li anava adreçat.
Al cap d'una estona, el regidor d'urbanisme ha baixat i s'ha emportat un parell de persones de la Plataforma i els periodistes a l'interior de l'Ajuntament per fer algunes declaracions. Tot seguit, regidors, periodistes i les dues representants de la Plataforma s'han desplaçat a la Platja Llarga, a on, una estona després, ha arribat l'alcalde de la ciutat.
Amb el personal que s'encarrega de les tasques, s'ha revisat el cordó dunar i les obres realitzades i, finalment, s'ha quedat en què les obres continuaran però al voltant d'uns dos metres cap a la vora del mar sense que, per tant, afectin les dunes.
Cal congratular-se del resultat final de les tasques efectuades per la gent de la Plataforma des de que es va tenir coneixement dels fets, a meitats de la setmana passada, així com de la receptivitat de l'equip de govern en aquest tema.
Un cop tancat el tema no puc evitar fer-me algunes reflexions:
- S'ha evitat la destrucció del cordó dunar però que passa amb la part que s'ha malmès des de l'inici de les obres?
- S'hauria arribat al mateix resultat sense la presència dels mitjans de comunicació?
- Si al final s'ha decidit desplaçar la rassa cap a la vora del mar, perquè no es va fer així des del primer moment?
Finalment, crec que és important remarcar que, a banda que uns equips de govern tinguin més o menys receptivitat pel que fa a les preocupacions de la ciutadania, s'ha assolit un resultat satisfactori gràcies a la mobilització desinteressada d'unes persones en defensa del medi ambient i de coses que consideren justes (que no necessàriament té a veure amb la legalitat).
Si voleu més informació al respecte podeu consultar els posts anteriors.

6 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

em d'estar alertes, sempre vigilant que no la fagin grosa, felicitats !!

jo artin au ha dit...

Bé.

Unknown ha dit...

Encara que el projecte no s'ha retirat, sembla que l'equip de govern aquest cop s'ha comportat no?

Felicitem-los quan toca, a ells i als qui ho han fet possible, la gent de salvem la Platja Llarga.

mossèn ha dit...

enhorabona tio bueno ... salut

zel ha dit...

Que trist, hem d'assumir el paper dels qui cobren per actuar...

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Ben cert, Te.
Gràcies, Joan
Correcte, felicitem quan toca o, si més no, reconeguem les coses com són. De totes maneres les declaracions de l'alcalde als mitjans tenen tela i justa davant una foto on es veu com han canviat el traçat de la rasa.
Gràcies, mossen. Tu que em veus amb bons ulls ;-)
Si, Zel, quina feinada.
Gràcies, Sigorgik i a tu també, Cristina.