dissabte, 8 de març del 2008

mentre hi hagi "micromasclismes" no ens cansarem de donar la xapa!

Amb aquest lema, aquest matí, dones i homes de la Colomera i tothom que hi ha volgut participar, han fet un acte senzill, quasi íntim, però força alegre i participatiu, a la plaça de la Font, per commemorar, celebrar, el 8 de març: el dia de la dona treballadora.
En un espai relaxat i tranquil, amb música, tothom que volia podia xerrar una estona, llegir el díptic informatiu i "donar la xapa" fent-ne una.
El concepte de micromasclisme (micromachismo), segons el metge Luis Bonino Méndez, respondria a les pràctiques de dominació masclista, quotidianes i imperceptibles, que es donen en l'ordre del que anomenem "micro".
El díptic que es repartia, a més d'altres informacions d'interès, reproduïa un text sobre aquest tema, que podeu llegir a
http://tantaluchaytantasonrisa.blogspot.com/2007/12/machismo-en-la-cotidianidad.html
sota una frase que deia: "Es preciso comprender cómo las grandes estratègias de poder se incrustan, hallan sus condiciones de ejercicio en microrrelaciones de poder... Designar estas microrrelaciones, denunciarlas, decir quién ha hecho qué, es una primera transformación del poder..." Diálogos con M. Foucault, 1977 Rev. Ornicar, 10

Si en voleu saber més també podeu anar a: http://www.cimacnoticias.com/noticias/03abr/s03040107.html


Jo, com no, he fet la meva xapa i algunes fotos que podeu veure a: http://picasaweb.google.es/josepm.yago/8DeMar2008 mentre relacionava aquest acte amb el que es va fer ahir al matí a la plaça de la Font organitzat per l'Ajuntament. Evidentment no pretenc desqualificar-ne cap dels dos, tots dos són necessaris, lamentablement (si més no com a sensibilització), però prefereixo el d'avui. No acabo d'entendre les reivindicacions quan qui reivindica detenta el poder i, per tant, crec que hauria d'arbitrar solucions o propostes, si més no, per solucionar els problemes, escoltant la ciutadania i amb la seva participació, enlloc d'usurpar la reivindicació popular.

9 comentaris:

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Xules les fotos, sembla que l'acte ha anat molt bé.

Merci pels links que proposes, me'ls miraré!

Salut!

zel ha dit...

Apa, que guapo que estàs, Josep Ma, fins i tot t'he "robat" i guardat per mirar-te de tant en tant...
Jeje, avui, dia de la dona, m'ho puc permetre...Petons, lluitador!

Carme ha dit...

hola bon dia

jo he estat treballant varis anys en temes de participació social, veïnal i comunitària a nivell associatiu i aquestes fotos m´han recordat molt, sobretot la segona aquesta etapa. Molt maca la foto.

Pel que dius dels actes paral.lels a nivell ajuntaments etc..(dels qui ostenten el poder) estic d´acord amb tu totalment. El que si que succeeix es que els actes dels ajuntaments estan totalment polititzats. bé, que no està polititzat avui en dia¿? un blog molt interesant. m´aniré pasant si no t´importa

aina

salutacions

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Gràcies, Edu.

Ja saps que et pots permetre el que vulguis, Zel, si més no a casa meva (si és que hi ha acases d'algú). És la viva imatge d'un abstencionista (només de vots) ;-)

Encantat que passis, Aina, i que t'agradi.

Anònim ha dit...

Hola!

T'hem enllaçat al repàs setmanal que des de Canal Solidari fem de la blogosfera.

Ho pots veure en aquest enllaç: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=9191

Tambén t'animen a conèixer i participar al nostre bloc 'Consums o et consumeixen?' (http://www.canalsolidario.org/consumesoteconsumen/) creat per el Dia Mundial del Consum que se celebra el proper 15 de març.

Moltes gràcies!
Salutacions!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

gracias a ti, Ire

Josep Maria Yago Suau ha dit...

gràcies a vosaltres per fer-vos-en ressò, canal

jo artin au ha dit...

Amb arguments com aquests poca cosa puc comentar. O passes, o et desanimes o fas alguna cosa. Bé, és el que trobo en aquest blog, sovint,... que tot apunta a fer

Josep Maria Yago Suau ha dit...

dons apunta't, Joan, apunta't ;-)