dijous, 13 de març del 2008

Pecats capitals. Au! fote-li!

Aquest matí llegeixo a El Punt que el Vaticà ha decidit modernitzar la llista de pecats capitals fent una atenció especial cap als anomenats «pecats socials». El resultat, set pecats nous que condemnen accions com ara no reciclar la brossa, consumir droga, enriquir-se a costa dels altres i alguna investigació científica amb implicacions bioètiques. Segons el bisbe Gianfranco Girotti, que ha fet pública la llista, els «nous pecadors són per totes bandes», i la campanya de sensibilització es deu «a la disminució del sentit de culpa».

A la luxúria, la golafreria, l'avarícia, la mandra, la ira, l'enveja i la supèrbia caldrà afegir, ara, "no contaminaràs el medi ambient; no realitzaràs manipulacions genètiques; no duràs a terme experiments sobre éssers humans, incloent-hi els embrions; no provocaràs injustícia social; no causaràs pobresa; no t'enriquiràs fins a límits obscens a expenses del bé comú i no consumiràs drogues". L'anticoncepció també té un raconet reservat a l'infern. Si senyors! a l'infern! perquè en aquesta deriva repressiva Benedicte XVI contradiu Joan Pau II que va rebutjar l'existència de l'infern per dir que l'infern existeix i, a més, és etern.

Jo no sé perquè m'amoïnen aquestes coses, aquestes supersticions, perquè ja vaig apostatar i no van amb mi, però no puc evitar que em dolguin el patiment, la hipocresia, la mentida... No puc evitar recordar allò de l'"opi del poble". No està prou fotut aquest món amb la rapinya i la injustícia globalitzada que, a sobre, cal espantar qui, si creu en aquestes coses, vol fotre una cana a l'aire? Cal amenaçar ( a qui s'ho cregui, clar) amb l'infern etern, amb el "llanto y crujir de dientes"? no n'hi ha prou amb els centenars d'Iraqs, Afganistans i similars d'aquest món? I, per altra banda, aniran a l'infern igual el veí que -fart de no trobar els contenidors adients o tip de veure que el camió de la brossa barreja cartró i brossa orgànica- llença un pot de vidre de cigrons, buit, a la brossa que el directiu de la REPSOL que contamina els aqüífers de poblats de l'Equador? Aniran a l'infern només els que s'enriqueixen fins a límits obscens? i els que s'enriqueixin fins a límits sensuals? qui decideix que és o no obscè? Anirà a l'infern el bisbe Cañizares, embolicat amb la seva capa porpra en cerimònies preconciliars?

A banda de si l'església provoca o no misèria, aniran a l'infern els responsables de "castigar" els teòlegs de l'alliberament i de tolerar misèries?

Com deia un altre "estan bojos aquests romans" encara que, de fet caldria dir "estan bojos aquests catòlics, apostòlics i romans" i, pensant-ho be, per desgràcia, ni estan bojos ni son tontos.

Suposo que el post és políticament incorrecte, poc meditat, parcial, subjectiu, pamfletari, etc. però que voleu que us digui, tinc son, demà tinc feina i el tema tampoc mereix més.

13 comentaris:

mossèn ha dit...

aquesta penya ... són uns cracks !!! ... salut

Jobove - Reus ha dit...

noves formes de vida, nous pecats, mira-to com una multinacional, no sé el que venen, però tenen un bon departament de màrketing

salut

Mon ha dit...

Mentres no sigui pecat beure cervesa! (Ui, no donem idees...)

Mallerenga ha dit...

Quan aquests capellanots en diuen de tan grosses em fa ràbia que els meus pares no em fessin batejar; almenys podria reconvertir la "pataleta" en apostasia.
Quina colla de mentiders manipuladors!

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Sí, em va fer molta gràcia sentir això dels nous pecats.

Ui Mon, pensa que la cervesa és alcohol, l'alcohol una droga, i la drogadicció un nou pecat ;) Vas de pet a l'infern.. jeje

Fora conyes és molt fort i trist que l'Església consideri la drogadicció, que és una malaltia, com un pecat.

merike ha dit...

M'agrada llegir català. Entengui poc.. Les seves fotos són interessants. Més jo haver d'aprendre encara. Diferència cultural. Consideracions des de Finlàndia!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

i tant que si, mossen (qui ho sabrà millor que un mossen), el cas és remenar les garrofes.

Tens raó, Te, perque, de fet, ara ja diuen que no tothom se salvarà.

Casun dena, Mon, acaben, practicament, d'exorcitzar les drogues i me'n treus una al bell mig del blog.

Si, Edu, i si hi afegeixes el tema de l'anticoncepció i el VIH jan'hiha per plorar.

Gràcies pel teu interès Merike

Carme ha dit...

doncs no se si vaig massa enfeinada darrerament.. però no havia llegit res al respecte.. deu ni do!!! lucrarse?=? qui ha parlat de lucrarse?'si son ells els que es lucren..... bé, l´esglesia cada cop mes carrinclona. així s´estan quedant.. sense relleu generacional.. uff que atea que soc!!!!
aina

Josep Maria Yago Suau ha dit...

benvinguda a la "cofradia" ;-)

jo artin au ha dit...

Acollant mitjançant la culpa, com sempre. I sempre un munt de "nos"; mai res constructiu. Mai afavorint la pròpia resposabilitat. Se'ls desmontaria el "garitu". Què quin és el producte que venen? La por i cosnseqüentment debilitar la consciència (el saber, i el coneixement)i per tant fer de l'esser humà una massa manipulable.

Anònim ha dit...

Segur que Deu no existeix perquè si existís no permetria que tot aquest muntatge del catolicisme hagués sigut.
En quant al infern... només existeix al llibre del Dante, que tel recomano molt, es el llibre mes divertit que he llegit mai, si t’animes busca la traducció del Francesc Mira, de veritat que t’ho passaràs bomba, cremant Papes, Cardenals, ect.

=;)

Oscar Ramírez ha dit...

L'església si que provoca misèria i a més és la causant que hi hagi cada cop més diferencies entre els més rics, els qui fan donacions a canvi de salvar la seva ànima, i els més pobres, els marginats que només tenen la fe.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Joan, Rosa, Oscar, teniu força raó. Gràcies pels comentaris.