dimecres, 14 de novembre del 2007

Denuncien un guàrdia urbà de Tarragona per una pallissa a un jove

No tinc cap intenció de generar noves polèmiques per tant em limito a reproduïr una notícia apareguda en el diari El Punt d'avui i la foto il·lustrativa.

"Denuncien un guàrdia urbà de Tarragona per una pallissa a un jove"

L'atestat policial, però, reflecteix que l'agent va utilitzar la porra perquè el noi l'havia agredit

NOE ALBISUA. (El Punt) Tarragona
Dos joves de Cervera i Tàrrega han presentat una denúncia contra tres agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona per una suposada agressió, diumenge passat a la matinada. Els nois asseguren que un dels agents va agredir contundentment un d'ells, només perquè els havien demanat explicacions sobre una denúncia per haver alterat l'ordre públic. Per la seva banda, l'atestat policial explica que van ser els dos nois, de 27 i 28 anys, els que van increpar els policies i, després, un d'ells va agafar pel coll un dels agents i li va etzibar un cop de puny. Els dos joves van quedar detinguts per haver atemptat contra l'autoritat.

David Mendoza, de 27 anys, i el seu millor amic, David Iglesias, de 28, es dirigien cap a la zona lúdica del Port Esportiu de Tarragona diumenge a la matinada quan dos agents de la Guàrdia Urbana els van aturar per dir-los que una patrulla els havia donat l'alto i ells n'havien fet cas omís, per la qual cosa se'ls havia denunciat.

Ells dos es van dirigir cap als agents, que els havien donat l'alto per demanar-los explicacions sobre la denúncia, però l'únic que els van dir, «de males maneres i insultant», és que se n'anessin cap a casa, que ja els arribaria la denúncia. Llavors, sempre segons la seva versió, un altre agent es va dirigir cap a Mendoza, el va «empènyer», li va donar, suposadament, «diversos cops de puny» i el va «encastar» contra un cotxe. «Un cop allà, em va començar a donar cops al cap amb un objecte», explica Mendoza, que no era cap altra cosa que la porra, segons Iglesias, que va veure el que passava mentre cridava que el deixés i no el pegués més. «Es van concentrar entre sis i vuit agents al nostre voltant i cap d'ells no va fer res per evitar l'agressió», explica Iglesias. Finalment, els dos joves van acabar detinguts.

Mendoza va ser atès a l'hospital de Santa Tecla per dues ferides al cap, una de dos centímetres al front i una altra de quatre a la zona occipital, que van necessitar sutura. És per això que els dos nois, que són de Cervera i Tàrrega, han denunciat el presumpte agressor i dos agents més.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb això sol ja et generes enemics, perquè si haguessis reproduït la notícia dels mentiders del Diario Español sabries que dos joves de Lleida van agredir un guàrdia urbà de Tarragona y punto.

Anònim ha dit...

Hola soy Teresa de Lápices para la Paz. He visto tu comentario en el blog en la entrevista que mi compañera Alicia realizó a Gervasio. Por favor, si puedes ponerte en contacto conmigo en este correo tess.tessa@gmail.com es sobre el tema de Sierra Leona que comentaste en nuestro blog.Tengo un interés personal sobre este tema.
Gracias y un saludo
Teresa

Anònim ha dit...

Soy Teresa compañera de Alicia de Lápices para La Paz, he leído tu comentario sobre Sierra Leona y te agradecería que pudieses ponerte en contacto contigo porque tengo un interés personal.
Gracias
Un saludo
TERESA
Lápices para la Paz

zel ha dit...

Hola, maco! Amnistia Internacional té un doc en PDF, on parla de les tortures policials que no té pèrdua, hi pots arribar directament des de Rebelión, si vols, tinc el link al post d'avui a casa meva. T'emprenyaràs, aviso! Petons.

Unknown ha dit...

La policía ha de vetllar pels ciutadans, no pegar alegrement.

I mentre els robatoris silenciosos van in-crescendo...

Anònim ha dit...

La policia sigui quina sigui Mossos, nacionals, guardies civils o Guardia Urbana son el garants dels drets i llibertats de tots el ciutadans del pais, jo mai he tingut el minim problema amb cap agent de cap cos policial, perque sera? potser els que us queixeu de les forces i cossos de seguretat es que la vulnereu i teniu por d'ells. Jo que no entenc ni de lleis ni de politica,l'unic que dic i desitjo es que si algú vulnera el dret o la llibertat d'un altre encara que només sigui el simple descans del veins els agents hauran de vetllar per aquest dret i si aixó comporta utilitzar la força contra les persones em semblara perfecte i si li produeix lesions que es comporti com la majoria de persones que veura que no tindra problemes. Gracies agents del cossos de seguretat.