divendres, 16 de novembre del 2007

Superàvit a l'arquebisbat i agrupament escolta sense locals

En relació a la notícia que l'Agrupament Escolta Alverna ha de marxar de l'edifici que ocupa als baixos de l'edifici dels caputxins s la Rambla Nova, a causa de les previsions de reforma i nova utilització que fa l'Arquebisbat de Tarragona resulta xocant la següent notícia que publica el diariEl Punt:

> L'arquebisbat té un superàvit de 900.000 euros tot i la despesa de cinc milions en reformes d'edificis

Obté 6,3 milions amb la venda de patrimoni i en gasta 1,3 en la seu on viu l'arquebisbe

N. SERRET. Tarragona
La venda de patrimoni ha estat la font d'ingressos més important de l'exercici del 2006 de l'arquebisbat de Tarragona i suposa el 38,68% del que ha obtingut. Desfent-se de part del terreny de què disposa, un solar de la zona de l'Horta de Santa Maria de Cambrils, per la qual han percebut més de 6,3 milions d'euros, han pogut sufragar importants construccions i reformes, encapçalades per l'edificació d'un pavelló a l'escola Joan XXIII de Bonavista i per la remodelació de la seu de l'arquebisbat.

La notícia contempla tot un seguit de projectes de l'arquebisbat entre els quals no hi surt l'agrupament escolta.

8 comentaris:

Unknown ha dit...

Tarragona no es pot permetre perdre l'AEiG Alverna.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Vull pensar que no ens quedarem sense. Imagino que l'Ajuntament prendrà cartes a l'assumpte. Una altra cosa serà veure que és pitjor si el remei o la malaltia.

Anònim ha dit...

Ara que no teniu lloc reclameu a l'arquebisbat que us reubiqui, però quan en tenieu no volieu saber res de l'arquebisbat ni de la comunitat dels capuntxins, penso que dels tres pilar que fonamenten l'escoltisme, (els saps suposo?) només teniu en compte el de la fe quan van maldades. De vegades val la pena tenir en compte les coses quan tot va bé.

Marc S. ha dit...

Primer de tot donar les gràcies al Josep Maria pel seu suport a l'Agrupament.
Jo sóc el Marc Suanes, i m'agradaria respondre a l'anònim que ha escrit. Respecto el que dius, però no tens dret a fer-ho des de l'anonimat; l'Alverna mai s'ha amagat de res, diem el que pensem i ho fem públicament, com creiem que ha de ser. No així els Caputxins, la Fundació Sta. Tecla i l'Arquebisbat, que ens han amagat i ens continuen amagant els seus objectius i interessos sobre els actuals locals que ocupem.
En tercer lloc, voldria contestar les teves paraules que jo considero que demostra la teva ignorància sobre l'Alverna: La nostra relació amb l'Arquebisbat és a través de la Demarcació de Tarragona, ni més ni menys; quan s'ha demanat alguna cosa de nosaltres ho hem fet. Tot i la nostra aconfessionalitat, som dels pocs agrupaments que participem a totes les Taco's (saps que és, suposo!)no com altres agrupaments suposadament més religiosos. La nostra entitat acollidora ha sigut, fins a l'octubre, els Caputxins i amb ells sempre hem tingut bona relació i hem estat d'acord i treballat conjuntament el pilar de fe (quantes hores amb el Pere Arrufat!). Per tant menteixes quan dius que no hem volgut tenir relació amb les dos intitucions; la que a tu i a altres de l'esglèsia us agradaria ? És clar que no!
Parles dels pilars de l'escoltisme (el catòlic): pedagogia, país i fe/espiritualitat/transcendència. El teu error és barrejar aquest últim pilar amb els locals; no em fotis! Demostres la teva ignorància una vegada més sobre l'Alverna, nosaltres treballem el pilar de la fe però com he dit abans, tenim la nostra manera d'entendre'l: educació en valors, la dimensió interior i transcendent de la persona i el creixement personal. Fa molt de temps (i jo no era monitor) que l'Alverna va deixar de transmetre aquest valors des de l'òptica o l'etiqueta religiosa catòlica i els Caputxins ho sabien i estaven d'acord, la Demarcació ho sap i ens respectem, els pares ho saben i ho defensen i l'Arquebisbat ho sap i els hi fot.
Aquesta és la realitat i per més informació pots visitar en la nostra web el nostre Projecte Educatiu.
Fins ara, l'Arquebisbat i la Fundació Sta. Tecla no volen parlar amb nosaltres, em fet públics uns interessos que no volien que es sàpiguéssin, em sap greu. Nosaltres no tenim res a amagar, la única cosa que volem, és seguir educant al centenar de nois i noies que hi ha a l'Agrupament, de manera voluntària i el que no hauríem d'estar fent, és defensant uns locals que en 38 anys, per tot el que ha significat per a la ciutat, l'Alverna s'ha guanyat.

Marc Suanes, cap de l'AEiG Alverna.
www.aeigalverna.org

Anònim ha dit...

Em sap greu que et faci mal la veritat, i encara em sap més greu que em tractis d'ignorant: Taco's (taula de consiliaris, es reuneixen els dilluns al vespre habitualment) Demarcació: sé qui són com funcionen, ara recentment amb Mn Josep Mateu substituint al flamant Joan Àguila. Què més vols que que et digui, que se com funcioneu els agrupaments a la demarcació de Tarragona...
Només desitjo que continueu educant als nens i nenes, però a més m'agradaria que semtnalment participèssin d'allò que és el valor més gran, Jesucrist, present en l'Eucaristia.

Marc S. ha dit...

Bé, aquesta és la meva última resposta, ja que no vull mantenir un debat/diàleg amb una persona que es manté en l'anonimat i que no dona la cara (encara que suposo que és algú del Moviment o que té relació amb l'escoltisme).
Suposo que la gent d'església té molt assumit que tenen la Veritat, almenys sempre s'omplen la boca en les seves eucaristies. Així que no em fa cap mal la veritat, simplement no hi ha una sola veritat, i la teva la respecto (no com tu) tot i que no la comparteixo.
No et tracto d'ignorant, el que no puc admetre és que jutgis a l'Alverna i la seva feina. Nosaltres estem orgullosos de com treballem l'educació en valors, la dimensió interior de la persona, el creixement personal, i per fer això, no ens cal posar el model de Jesucrist. Els valors són universals i no patrimoni de cap religió.
Com veig que coneixes al Josep Mateu (una gran persona i que ens està ajudant molt i l'estem molt agraïts)i el Joan Àguila (ara a Roma)m'agradaria que parléssis amb ells de l'Alverna i que n'opinen de nosaltres. Som conscients que estem en un moviment catòlic, hi estem molt a gust (almenys fins ara),i sempre hem respectat i ens han respectat dins de la Demarcació, obrint debats que sempre és positiu.
Tot i que ens quedem sense locals, els caps de l'Alverna seguirem fent Cau, educant als nois i noies encara que sigui al carrer. I em sap greu dir-te que no ho farem des de la teva visió, perquè ja fa molts anys que l'Alverna va decidir seguir aquest camí; per això, hi ha molts agrupaments per a que els pares i mares decideixin on portar els seus fills. La diversitat és bona.
Salut!

txusma ha dit...

Jo sóc el Txus, ex-cap d'agrupament de l'Alverna i després de llegir els comentaris de l'usuari anònim no puc més que dir que no és veritat el que diu. La frase "no volieu saber res dels caputxins i de l'arquebisbat" és simplement falsa. La nostra relació amb els Caputxins ha estat sempre cordial i hem treballar colze amb colze en moltes ocasions a celebracions de nadal, tallers de valors, etc... En canvi, la nostra relació amb l'arquebisbat ha estat inexistent més que res pq la nostra entitat acollidora eren els caputxins no directament l'Arquebisbat.
Si us plau, el debat és possitiu però sempre si es fa dsd la veracitat.

Anònim ha dit...

Benvolgut Marc, encara que em dius que és l'últim missatge que escrius, ja que no t'agrada comunicar-te amb un subjecte anònim, et convido a continuar aquest debat fora del bloc. Així, si tu vols, pots enviar-me un correu a cirineu2@yahoo.es i llavors ho farem fora de l'anonimat.