dilluns, 5 de novembre del 2007

Paraules per la Pau - novembre 2007

Ahir, diumenge, 4 de novembre, ens vam trobar, com cada primer diumenge de mes, a la Plaça de la Font, per cel·lebrar Paraules per la Pau. La concentració antimilitarista per rebutjar la presència de vaixells de guerra al port de Tarragona a partir de la creació d'espais de pau i art, de vida.

Ahir, després de presentar l'acte i que Eduard Carmona recités Els Amants amb l'acompanyament, a la guitarra del Jordi Martí, vam deixar la taula, la pancarta, l'equip de sò a càrrec d'un company, per si acudia alguna persona am retard i ens en vam anar a fer la ruta literària Vicent Andrés Estellés. El Claustre de la Catedral, les inscripcions de Cal Degà, el Pla de la Seu, la nina d'ivori (còpia del Museu Arqueològic) , el sarcòfag d'Hipòlit (al Pretori) o l'esglesia de Santa Maria del Miracle (vista des de la terrassa del Pretori) foren els indrets i/o objectes poetitzats per V.A.Estellés en les seves visites a Tarragona. Jordi Rovira (soci de la cooperativa Itínere i secretari de la Reial Societat Arqueològica) ens va acomoanyar per explicar les característiques de cadascun dels indrets barrejant un gran coneixement amb unes dosis d'humor i ironia força apreciats. Seguidament, l'Edfuard Carmona, la Maria Miró o la Maria Romano recitaven poemes de Vicent Andrés Estellés acompanyats a la guitarra i/o el clarinet per Jordi Martí i Miquel Angel Marin que protagoniutzaren una acció poètico-musical a les escales del Pla de la Seu. De tornada a la plaça de la Font vam recitar els darrers poemes i tancarem un dels actes més reeixits de Paraules per la Pau.

A la web de la Coordinadora http://usuaris.tinet.org/tgnapau podeu trobar la crònica fotogràfica de l'acte i el full informatiu núm. 74

1 comentari:

zel ha dit...

Vaig a la Web a veure fotos! petons, maco!