dimecres, 14 de novembre del 2007

L'agrupament escolta Alverna haurà d'abandonar el local que els van cedir els caputxins fa 38 anys

L’Agrupament Escolta i Guia Alverna porta des de 1969 educant als nois i noies en el seu temps de lleure. L’entitat es troba a la Rambla Nova, més concretament en uns locals ubicats als baixos de l'Escola Oficial d'Idiomes, a la rambla de Tarragona, un espai cedit pels pares caputxins, que van ser els impulsors de l'agrupament. Actualment formen part de l’Agrupament una vintena de monitors/res i al voltant d'un centenar de nens/es.
No fa massa dies que l'agrupament s'ha assabentat que a partir de gener hauran de marxar dels locals perquè l'arquebisbat pensa destinar l'espai a activitats religioses
El diari El Punt informava que "el desplaçament d'Alverna de la seva seu actual es produiria arran de les intencions de l'arquebisbat de Tarragona, que té cedit l'ús de l'edifici propietat de la fraternitat dels caputxins, de no només mantenir amb capellans propis el culte a l'església i les activitats que tutelaven els caputxins, sinó també d'ampliar-lo amb noves activitats pastorals a la resta de locals. El gerent de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, va confirmar que han rebut, de part de l'arquebisbat –membre de la Fundació Santa Tecla–, l'encàrrec de fer tasques de manteniment de l'equipament i de condicionament dels diferents espais (sobretot planta baixa i soterrani), on els escoltes lamenten que es doni prioritat exclusiva a «organitzacions eclesiàstiques properes a l'actual arquebisbe»".
Em sembla lamentable que l'agrupament pel que han passat centenar de joves de les nostres contrades i que està fent una tasca que, per exemple, ha comportat que el Plenari de l'Ajuntament de Tarragona, en la seva sessió de 8/10/2007 aprovés concedir-li el Diploma de Mèrit de Serveis Distingits es trobi, ara, en aquesta situació i més quan, avui, per exemple, en el diari El Punt llegeixo que "La venda de patrimoni permet al bisbat de Tortosa tenir un superàvit de més d'1,3 milions d'euros".
Ja sé que l'arquebisbat de Tortosa i el de Tarragona no són el mateix, encara que facin coses semblants. I em pregunto: No té, l'arquebisbat de Tarragona, altres locals per a les noves activitats pastorals? no pot ubicar, en un espai semblant a l'actual, l'agrupament escolta assumiunt el compromis dels pares caputxins? tant llunyana de la seva activitat està la educaciuó en el lleure de nanos de Tarragona? tant difícil és explicar les intencions a una gent que porta 38 anys en el mateix lloc? Algú de l'arquebisbat es sorprèn que cada cop se sentin més veus que rebutgen l'orientació conservadora
de la jerarquia de l'esglesia catòlica?
Des d'aquest blog el meu suport a l'agrupament escolta Alverna.