Els moviments socials catalans hi participarem amb l’organització del primer Fòrum Social Català
adjuntem el primer ciberspot del FSCat per veure’l, difondre’l o incrustar-ho a les vostres planes web.
Amb l’agraïment musical a Miquel Gil, Rude Man i els Obrint Pas, cortesia de la cooperativa discogràfica Propaganda pel Fet.
Moviments socials catalans de diferents àmbits i sectors ens estem reunint des del juny passat per organitzar el primer Fòrum Social Català (FSCat). Amb el FSCat volem aprofundir en l’enxarxament del teixit associatiu i de moviments socials catalans i mostrar un cop més a la societat les alternatives que existeixen i proposem davant de les problemàtiques que vivim en el dia a dia, tant a nivell local com global.
El FSCat és un projecte compartit per organitzacions de molt diferent tipus, que creiem que un altre món és possible i que estem treballant per aconseguir-ho. Aquest projecte tindrà el seu punt àlgid durant la setmana del 21 al 27 de gener, i sobretot el dia d’acció global dissabte 26 de gener, responent a la crida feta al darrer Fòrum Social Mundial, al gener de 2007 a Nairobi. Durant aquest FSM es va decidir que el proper 2008, enlloc d’organitzar un nou Fòrum Social Mundial, es celebrarà una jornada de mobilitzacions a tot el planeta, coincidint, i com a resposta, a la trobada del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, en la que es reuneixen els líders econòmics i polítics a nivell mundial... És, doncs, la resposta plural, alternativa, imaginativa, positiva, que fem des d’una social civil global que reclama ser escoltada.
Per poder donar cabuda a totes les iniciatives i activitats que s’estan preparant des de la societat civil catalana el FSCat tindrà dues fases. La primera, entre el 18 i el 24 de gener, on tindran cabuda totes les iniciatives que es vulguin organitzar a escala local per tot el territori català, iniciatives que poden proposar totes aquelles organitzacions i persones que sentin seu l’esperit del FSCat i hi vulguin participar, així a Tarragona estem preparant diverses activitats pel diumenge 20 de gener: una àgora on cada col·lectiu (Platja Llarga, Gepec, Entrepobles, Tarragona Patrimoni de la Pau, CGT, IAC...) pugui explicar que fa, activitats lúdiques i musicals i un dinar popular. La setmana culminarà, en la seva segona fase, amb un seguit de seminaris (48) i activitats a Barcelona, al voltant de quatre eixos temàtics:
a) Lluites, estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmics: · Habitatge, precarietat, educació, salut, gènere, LGTB, discriminació i dret a la diferència, migracions, dret a la ciutadania...
b) Lluites, estratègies i campanyes per la defensa del territori · Medi ambient, sobirania alimentària, territori, agricultura, recursos naturals, consum...
c) Lluites, estratègies i campanyes contra l’imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal · Relacions Nord-Sud, desarmament, deute, desenvolupament, reforma de les institucions internacionals, gènere, migracions...
d) Lluites, estratègies i campanyes per una societat democràtica · Poder, repressió, mitjans de comunicació, drets dels pobles, cultura, memòria històrica, laïcisme, religió, educació...
Dins d’aquest cap de setmana també es preveu la celebració d’activitats culturals, així com una assemblea de moviments socials i una manifestació.
En definitiva, un FSCat amb accent tant local com global, al sumar-nos el dissabte 26 de gener al conjunt d’accions que s’estaran duent a terme arreu del món. Un FSCat participatiu, un lloc de trobada, un altaveu d’alternatives i propostes, un espai on construir aquest altre món que ja sabem possible.
Més informació: web de l'FSCat, Crida a la participació del FSCat i Dubtes més freqüents sobre el FSCat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada