diumenge, 15 de juliol de 2007

Plataforma judici a Aznar

Plataforma Juicio a Aznar. Contra la impunidad de los responsables de la guerra de Iraq.

Si algú es vol afegir per demanar un judici contra els responsables de la "guerra" d'Iraq poden mirar i signar ací: http://www.juicioaaznar.net/

11 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

vols dir que això té futur?????
m'encantaria veure aquell home jutjat!

g! ha dit...

Feia setmanes que sentia que es volia portar a judici. Trobo molt bona la iniciativa però em molesta que no et demanin el DNI i ni que els camps siguin obligatoris, ja que a la pràctica dubtu que sigui d'utilitat. Tot i aixi és el mínim que podem fer.

Som'hi doncs!

Enrique de la Torre ha dit...

D. José María Aznar no ha cometido ninguno de los crímenes contra la Humanidad, Genocidio, etc., al que los progres, con tanta frecuencia, hacen referencia.

Por esa regla de tres, habría que juzgar a quien se reunió con un (lamentable recuerdo) exprofesor mio de Derecho, en Perpiñán, a tratar con terroristas. Con aquellas conversaciones, que jamás se sabrán, se negoció algo mas que el no atentar aqui en nuestra región y sí en otras del Estado.

Enrique de la Torre ha dit...

P.S.: ni que decir tiene que es absolutamente lamentable que se entre a discutir sobre Aznar, y en cambio no se hable sobre Evo Morales, Don Hugo, Castro o la dictadura de Corea del Norte.

g! ha dit...

A de la torre...

aquest és el problema, que quant s'intenta jutjar a algú hi ha qui vol polititzar el tema. Em sap molt de greu però no tés rés a veure una cosa amb l'altre. Aquest post es parla d'aznar i els responsables de la guerra d'Irac (suposo que ha quedat més que demostrat tot el que està passant i per quins motius s'ha fet) si el post parlés de qualsevol altre dirigent (sigui de dretes o d'esquerres) on hagues participat en un delicte contra la humanitat jo firmaria el manifest igualment. Els fets són els fets i no ens podem amagar, aixi que és d'agraïr no polititzar i mirar els fets d'una forma objectiva. Ja parlem d'aznar, Blair, Hugo Chavez, Fidel Castro, Carod o qui sigui.

g! ha dit...

a de la torre...ah! m'oblidava de la dictadura de Corea del Nord, crec que és evident no?? Però no entenc que posis al mateix sac a l'Evo Morales...curiosament només has comentat dirigents de filosofia comunista o d'esquerra. El que deiem, estas barrejant política amb la defensa dels Drets humans.

Waipu Joan ha dit...

de la torre:
L'Iraq viu una altra massacre amb un doble atemptat a Kirkuk que ha provocat 80 morts
La violència no deixa de ser protagonista al país i dia rere dia se succeeixen les morts de civils a les localitats iraquianes
(Telenotícies)
Això ho compares amb Hugo Chávez!!!
Perdona, però saps quants morts hi ha hagut a l'Irak??? Saps quants innocents???
Als progres no ens agrada la mort i la violència gratuïta. Jo vull saber qui ha ocasionat aquesta barbàrie.
Vosaltres (els que no sou progres) no sé de quin peu calceu, però sempre esteu a punt per parlar de Chávez, de la región catalana i de la ETA. Qualsevol excusa és bona.

Waipu Joan ha dit...

realment al.lucimo!
Es pot comparar Irak amb les 4 mesures que ha pres en Morales????

Josep Maria Yago Suau ha dit...

de la Torre, trec algun paràgraf del manifest de la campanya:

"A mediados de marzo de aquel año, José María Aznar, Tony Blair y George W. Bush fueron acogidos por José Manuel Durão Barroso en las islas Azores, desde las que lanzaron un ultimátum a Iraq con un plazo de 24 horas, durante el cual el presidente del país debería dimitir y deberían entregarse unas armas de destrucción masiva que ni existían ni había indicio real alguno de su existencia, como los inspectores de Naciones Unidas apuntaron en alguna ocasión. Transcurrido dicho plazo, y si no se llevaban a cabo las imposiciones que señalaban, los reunidos anunciaban la invasión de Iraq. Culminada la ocupación militar el 1 de mayo de 2003, Iraq entró en una situación de caos, devastación y muerte en la que diversas guerras cruzadas han impedido a los ocupantes conseguir sus propósitos.

Al no contar con la aprobación del Consejo de Seguridad de la ONU, esta guerra fue ilegal y ninguna resolución posterior de dicho organismo puede borrar este hecho. Esto significa que, según el Derecho Internacional, los efectos de esta agresión son crímenes de guerra y los ejecutores e inductores de crímenes de guerra son criminales de guerra. La participación española en la misma se realizó sin la aprobación del Congreso de los Diputados de nuestro país.

A aquestes alçades la xifra de morts està al voltant de 700.000 persones. La despesa ocasionada la pots veure en el blog.

Per altra banda si tu creus que hi ha altres criminals de guerra solts posat en contacte amb la universitat o amb el sunsum corda i engegues una altra campanya.

Enrique de la Torre ha dit...

Sólo reproduzco lo que ya en su día publiqué en el blog de mi amigo cesc, creo que es bastante. La misma explicación dada al "Capitán Tarragona":

Mr. PESC, Javier Solana, socialista de pro, indicó en una rueda de prensa tras su visita a la sede de la OSCE en Viena, el 26 de septiembre de 2002:

- “No tengo necesidad de escuchar a Tony Blair para estar convencido de que existen armas de destrucción masiva en Irak y debemos hacer todo lo que esté en nuestro poder para destruir esas armas”.

La Internacional Socialista aprobó una resolución con el voto expreso de los representantes españoles los días 20 y 21 de enero de 2003, en la que pedía más tiempo para los inspectores de UNMOVIC,pero en la que también explicitaba que:

- “la Internacional Socialista subraya que la misión debe lograr el desarme total de las armas de destrucción masiva químicas, bacteriológicas, radiológicas y nucleares con el fin de remover toda amenaza al pueblo iraquí y a la región”.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

de la torre, per caminar, primer cal moure un peu i després l'altre. No tinc cap simpatia per Mister PESC però qui manava en aquell moment a l'estat espanyoil no era ell sinó José Maria Aznar. Si algú hagués engegat alguna recollida de signatures relacionada, per exemple, amb el paper del Sr. Solana en el tema Bòsnia probablement hauria signat.