dimarts, 3 de juliol del 2007

Cadena Humana Salvem la Platja Llarga



El 19 de juny Josep F. Ballesteros i el subdelegat de govern van dir en una roda de premsa que volia negociar amb la Plataforma sobre la Platja Llarga (veure el Punt del dia següent). I la setmana passada va dir a CatRadio que seria aquesta mateixa setmana, així que aquí anem preparant un equip negociador amb biòlegs, arquitectes etc., i elaborant per a la primera reunió un llistat de CRITERIS generals que us adjuntem, encara que encara l'anirem millorant, si teniu suggeriments ens els podeu enviar.
I amb aquest email convoquem una CADENA HUMANA a tot el llarg de la Platja Llarga per dissabte 21 a les 12 del migdia, per expressar el nostre desitg de que es preservin les ultimes platges naturals.
Aqui teniu el cartell, podeu imprimir uns quants (en color guanya molt i no porta massa tinta) i penjar-ho a la vostra casa, als bars i botigues on aneu, clubs, centres cívics, associacions.... I no oblideu de reenviar tot el que pugueu, dir-lo a la família, amistats i coneguts...
A les 12 serà la cadena humana. Cal procurar omplir les zones on hi hagi menys gent. Avisarem a la gent dels campings per tal que ajudin a cobrir el fons de la platja. Ho fem a prop de l'aigua, que s'està més fresquet...
A la 1 es llegirà un manifest per la zona de l'Iot (tardem una hora per que dongui temps a arribar des dels extrems de la platja). De 12 a 1 farem temps amb música, poesia, etc., us invitem a la gent que feu música, poetes etc. a participar-hi.

Seguidament penjo els criteris generals que haurien de regir qualsevol intervenció a la Platja Llarga:

1.- Que la Platja Llarga sigui cada cop més natural (de punta a punta)

2.- Que es respecti el seu paisatge i medi natural.

3.- Que no es remenin massa les dunes.

4.- Que no es tapi el terra, que no es pavimenti. Volem caminar pel terra natural

5.- Respectar la vegetació que ja hi és, excepte les espècies alòctones invasives que han saltat dels jardins (Carpobrotus i Ailanthus)

6.- Recuperació ambiental dels hàbitats de duna i reraduna

7.-Que millorin els serveis als seus usuaris (accesos, transport públic, zona de picnic, petits itineraris naturalistes, etc.) sempre respectant al màxim el seu paisatge i medi natural.

8.- Buscar un acord amb el veïnat actual.

3 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

no comprenc el tema del passeig per la platja. Si la gent vol passejar, que vagi a la Rambla. No calen passejos a les platges, es camina per la sorra i es fa una remulladeta als peus. Amb això ja n'hi ha prou. M'emprenya que remenin la costa per posar barbaritats com la cimentada del Miracle.

Jobove - Reus ha dit...

Estem d'acord amb salvar la platja, no teniu gaires parcs per pasejar i la platja llarga aixi com el bosc de la Marquesa son dos llocs idílics

compteu amb naltros

Jobove - Reus ha dit...

encara que som de Reus, ens estimem la platja llarga ( a naltros personalment hi vam anar moltes vegades de nit a emborratxarnos) i a mi particularment m'agrada molt el bosc de la Marquesa

em fet un artícle que parla de la platja llarga

salutacions